Neden Ganoderma Lucidum ?



İnsanoğlu nasıl çalıştıklarını tam olarak bilmeden, yüzyıllardır mantar gibi botanik maddeleri sağlık ve şifa amacıyla kullanıyor. Uzun süredir büyük bir başarı ile kullanılan bir tıbbi mantar, daha çok Reishi mantarı veya Lingzhi olarak bilinen Ganoderma lucidum'dur.


Reishi'nin 3 Temel Faydası  

Günümüz bilim adamları, Reishi mantarlarının işlerini nasıl yaptıklarını anlamak için Reishi özlerinin insanlara yardımcı olabileceği kesin mekanizmaları araştırıyorlar. Ve Reishi mantarının sağlığa faydaları hakkındaki keşifleri büyüleyici! Lingzhi'nin (Reishi) gerçekten parladığı üç geniş alan:

Reishi, vücudu bir homeostaz durumuna geri getirmeye yardımcı olur. Homeostaz, dengeyi korumak için vücudumuzun çeşitli fonksiyonlarını kendi kendine düzenlediği yöntemdir (1). Bu, değişen koşullara uyum sağlamamıza yardımcı olur. Reishi, vücudun her türlü sağlık sorununa karşı savunmasını güçlendirme yeteneği sağlayan etkileyici bir dizi antioksidan, polisakkarit ve beta-glukan bileşiklerine sahiptir.

Reishi mükemmel immün modülatörlerdir (2-5), bu da bağışıklık sistemini destekledikleri anlamına gelir. Ya bağışıklık sistemindeki hücrelerin (örneğin makrofajlar, dendritik hücreler, lenfositler ve doğal öldürücü NK hücreler) işlevlerini etkileyerek ya da enfeksiyonları kontrol eden ve homeostazı sürdürmeye yardımcı olan antikorların salgılanmasını etkileyerek etki ederler. 

Reishi, şifalı bitkiler arasındaki adaptojenler olarak kabul edilir. Adaptojenler, vücudun iltihaplanma, zihinsel stres, tükenmiş enerji, dokulardaki hasar ve hatta hormonal dengesizlikler gibi stres faktörlerine uyum sağlamasına yardımcı olan doğal maddelerdir (genellikle bitkilerdir).

Devamı